‘Unit Testing: minder zorgen, meer snelheid’

Woensdag 25 november 12:00 uur: sessie voor ApeldoornJUG door onze collega Erik Steenman

Wat we doen

Unit testing: minder zorgen, meer snelheid!

Elke developer wil zich focussen op het schrijven van nieuwe functionaliteit. Maar met codebases en omgevingen die steeds complexer worden kun je verzand raken in het fixen van bugs en het refactoren van je codebase.

Als je op de juiste manier unit tests schrijft, bespaar je je die zorgen.

Door je tests op het juiste moment te schrijven worden bugfixes makkelijker en wordt je code cleaner. We gaan kijken hoe je op een pragmatische manier een aantal ideeën van Test-Driven development (TDD) kunt gebruiken om betere unit tests te schrijven, met een aantal praktische voorbeelden.

Weet je niet goed hoe je moet beginnen met het schrijven van tests? Of heb je tests die meer tijd en energie kosten om te onderhouden dan je er uit terug krijgt? Zie je Test-Driven Development als overdreven complex, maar ben je niet tevreden met je huidige tests? Dan is deze talk aan jou gericht.

Aanmelden kan hier: https://www.meetup.com/nl-NL/ApeldoornJUG/events/274342459/

Over Erik:

Erik Steenman is een software engineer voor Profit4Cloud met 9 jaar professionele ervaring. Hij is gespecialiseerd in Java-development en Amazon Webservices. Zijn ambitie ligt in het versimpelen en automatiseren van software ontwikkeling door je tools op de juiste manier in te zetten.