‘Introductie tot Kubernetes met een Cloud Native basis’

ALS GEVOLG VAN HET CORONA-VIRUS GEANNULEERD!

In deze leerzame en interactieve avond nemen Golden Value en Profit4Cloud je mee in de mogelijkheden van Kubernetes, microservices, containers, services, pods en Cloud-native development. Tijdens deze avond laten we een aantal interessante demo’s zien van de mogelijkheden die Kubernetes ons kan bieden.

Wanneer: dinsdag 24 maart 2020

Aanvang: vanaf 18:00 uur inloop & pizzabuffet

Waar: Golden Value, kasteel Rijnhuizen, Edisonbaan 14 in Nieuwegein

Inschrijven kan via: https://www.meetup.com/nl-NL/Golden-Value-Technical-Meetups/events/268599733/

“Containers en Kubernetes voor Cloud-native development” door Dick Eimers, Managing Consultant bij Profit4Cloud

In moderne software platformen is alles “software defined” (de virtualisatie van alles) en programmeerbaar middels API’s. Dit heeft een nieuwe generatie aan development best-practices opgeleverd die voortkomen uit de mogelijkheid om vergaande automatisering toe te passen welke veelal “Cloud-native” wordt genoemd.

De kern van menig platform is Kubernetes, een “intent-based orchestrator” voor software containers, waarbij je aangeeft WAT je wilt bereiken, niet HOE dat gedaan moet worden.

Tijdens deze presentatie kijken we eerst kort naar software containers, waarna we direct in de wereld van Kubernetes duiken en hoe we dit in kunnen zetten om onze “containerized” applicaties te draaien. Nadat we concepten als “services” en “pods” hebben besproken gaan we in op interessante mogelijkheden om containers in het bijzonder en het platform als geheel uit te breiden met respectievelijk “sidecar containers” en “operators”.

‘SOLID Kubernetes’ door Matthijs van Rietschoten, Manager Software Development bij Golden Value

Software architectuur gaat over het gebruik van de juiste principes voor het hele applicatielandschap. Met de introductie van Kubernetes gaan we kijken hoe de SOLID Principes, zo goed mogelijk, worden toegepast op de deployment environment.

Dit betekent een demonstratie van een landschap op OpenShift waar we de architecturele elementen onder de loep nemen en de keuzes die te maken hebben met de SOLID Principes behandelen. Microservices en andere principes zullen ook de revue passeren.