‘Azure Durable Functions’ door Dennis Vroegop

Op donderdag 24 oktober host Profit4Cloud op haar vestiging in Amsterdam een avond die wordt georganiseerd door DotNed, de Nederlandse .Net gebruikersgroep.

24 oktober – Azure Durable Functions bij Profit4Cloud door Dennis Vroegop

Serverless Architecture. Dat is het modewoord van nu. Natuurlijk draait je code wel ergens op een server, maar je staat er waarschijnlijk niet bij stil. Want voor jou als ontwikkelaar of software architect is er gewoon ergens een adres waar je requests en events naar toe stuurt en waar je al of niet een antwoord van terug krijgt. Het concept van een ‘server’, een fysieke of virtuele machine, ergens in een datacenter, is niet relevant.

Maar wat betekent dat eigenlijk? Moeten we er nu altijd voor zorgen dat de code stateless kan draaien als we een serverless architecture willen? Nou: ja en nee. Stateless code was een vereiste, maar sinds de introductie van Azure Durable Functions kun je toch gebruik maken van state.

De eerste versie hiervan is in mei van dit jaar gelanceerd. De nieuwste versie biedt nog veel meer mogelijkheden.

In een avondvullende sessie laat Dennis Vroegop zien wat Azure Functions zijn, hoe je ze gebruikt en welke nieuwe features van Durable Functions het gebruik ervan zo praktisch maakt.

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een pizzabuffet, een drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.

Schrijf je gratis in.