‘Tackling AWS Lambda challenges using 100% Java’

‘Tackling AWS Lambda challenges using 100% Java’

[post-meta]

29 september om 12:00 uur: ‘Tackling AWS Lambda challenges using 100% Java’. On-line sessie door collega Ilia Awakimjan voor Apeldoorn JUG. Inschrijven:  https://www.meetup.com/nl-NL/ApeldoornJUG/events/280658513

Serverless ontwikkelen wordt alsmaar populairder. Geen servers om te onderhouden, out-of-the-box schaalbaarheid en pay-as-you-go pricing maken het tot een aantrekkelijk platform voor ontwikkelaars. Maar deze voordelen komen niet zonder een unieke set aan uitdagingen. De runtime omgeving kent schijnbaar mysterieuze schommelingen in performance, er is geen eenduidige manier om je project te structureren en lokaal ontwikkelen wordt ervaren als complex.

Valide zorgen die wij allemaal zullen aanpakken in deze presentatie. Wij gaan deep-diven op hoe AWS Lambda werkt om wat van de mysterie weg te halen. Verder gaan wij kijken naar welke keuzes in structuur gemaakt kunnen worden en hoe wij met gemak lokaal kunnen ontwikkelen. Dat allemaal in 100% Java, van applicatie logica tot infrastructuur.

 

[post-meta]

Frank de Roo