Tech Updates

Al vanaf de start van Profit4Cloud in 2015 was het idee om naast het leveren van toegevoegde waarde op het vlak van Cloud software developement, onze kennis en ervaring te delen met 'de community'. Vandaar dat we bijna elk kwartaal een Tech Update organiseren. Deze vinden plaats ofwel op één van onze vestigingen ofwel met en bij één van onze opdrachtgevers. Deze avonden staan in het teken van een centraal, Cloud-georiënteerd thema, en staan open voor iedereen: collega's, opdrachtgevers, prospects en mogelijk nieuwe collega's. Onderstaand een overzicht van de Tech Updates tot nu toe.

Derde on-line ApeldoornJUG-sessie: 'Unit testing; minder zorgen, meer snelheid' door Erik Steenman

Apeldoorn, 25 november 2020

Ook onze derde sessie in 2020 voor ApeldoornJUG was on-line.

Elke developer wil zich focussen op het schrijven van nieuwe functionaliteit. Maar met codebases en omgevingen die steeds complexer worden kun je verzand raken in het fixen van bugs en het refactoren van je codebase. Als je op de juiste manier unit tests schrijft, bespaar je je die zorgen.

Door je tests op het juiste moment te schrijven, worden bugfixes makkelijker en wordt je code cleaner. In deze sessie keek Erik hoe je op een pragmatische manier een aantal ideeën van Test-Driven development (TDD) kunt gebruiken om betere unit tests te schrijven, met een aantal praktische voorbeelden.

Over interesse had onze collega Erik Steenman niet te klagen; maar liefst 70 deelnemers woonden zijn sessie over Unit Testing bij.

 

 

Tweede on-line ApeldoornJUG-sessie: 'Cloud Control voor developers-gecontroleerd snel ontwikkelen met Java' door Ilia Awakimjan

Apeldoorn, 23 september 2020

Helaas moest ook deze ApeldoornJUG-sessie on-line georganiseerd worden als gevolg van de uitbraak van het Corona-virus. Dit was inmiddels al de tweede keer dat Profit4Cloud, als mede-oprichter van ApeldoornJUG, een on-line sessie organiseerde.

Java applicaties deployen in AWS infra die is beschreven in, jawel, Java-code met alle voordelen die dat brengt. Collega Ilia presenteerde hoe we door gebruik te maken van AWS Cloud Development Kit (CDK) sneller kunnen ontwikkelen dan ooit tevoren, zonder dat we uit de bocht vliegen. We blijven “in control”. Hoe?

Dit was weer een geslaagde sessie met bijna 40 geïnteresseerde toehoorders.

 

Eerste on-line ApeldoornJUG-sessie: 'Graph databases; een ontdekkingstocht met Neo4J' door Rens Verhage

Apeldoorn, 29 april 2020

Als gevolg van de uitbraak van het Corona-virus zagen wij ons genoodzaakt om onze sessie in het kader van ApeldoornJUG on-line te gaan doen. Dit was overigens de eerste keer dat een dergelijke sessie van ApeldoornJUG on-line is gehouden. Over interesse had onze collega Rens Verhage niet te klagen; maar liefst 149 deelnemers woonden zijn sessie over Graph databases en Neo4J bij.

Een zeer geslaagde sessie met een zeer geïnteresseerd publiek.

 

ApeldoornJUG@Kadaster: 'IoT; embedded Meets Cloud'

Apeldoorn, 7 november 2019

Donderdagavond 7 november heeft Profit4Cloud, als mede-oprichter van ApeldoornJUG,  een sessie verzorgd omtrent IoT. Onze collega René Vermijs beantwoordde de vraag wat er nu zo nieuw of vernieuwend is aan IoT.
In deze sessie gingen we samen in op de vraag waar de behoefte van IoT vandaan komt, bekeken we het design van een IoT oplossing in de public Cloud en liet René een demo zien van de door Profit4Cloud ontwikkelde P4CIoT-node binnen een Cloud implementatie.

Een zeer geslaagde sessie met een zeer geïnteresseerd publiek.

 

The Cloud Native Cooking Classes

Hengelo, 24 september 2019

Dinsdagavond 24 september hebben Thales en Profit4Cloud een gezamenlijke Tech Update georganiseerd in het Shared Service Center van Thales in Hengelo. Bijna 70 geïnteresseerden kwamen luisteren naar een boeiende en leerzame 'Live-coding'-sessie door Daniel van Gils, Cloud Native Architect van Thales en Dick Eimers, Cloud Native Architect van Profit4Cloud. Na de basis-ingrediënten is er dieper ingegaan op de Cloud Native recepten. Aan de orde kwamen, middels demo's, (public) Cloud, Rootless Software Containers en Orchestration, Security en Cloud Native application development.

Een zeer geslaagd event met lovende woorden naderhand.

 

Being really productive on AWS using Java

Apeldoorn, 16 april 2019

Onze collega Dick Eimers, Managing Consultant, gaf tijdens deze avond die werd georganiseerd door ApeldoornJUG een uiteenzetting over serverless en AWS Lambda. Middels praktische voorbeelden heeft hij laten zien hoe je een oplossing kunt bouwen en deployen met AWS building blocks en Java. Een gehoor van 35 geïnteresseerden luisterde aandachtig in dit oude bankgebouw in Apeldoorn.

Azure-migratie bij Beslist.nl

Arnhem, 4 april 2019

Deze avond stond in het teken van een uitzetting van het gezamenlijke project van Beslist.nl en Profit4Cloud. Dit project betrof de migratie van een aantal C#/.Net applicaties van een datacenter naar Microsoft Azure. CTO Ted van Dongen trapte af met het hoe en waarom deze migratie. Vervolgens gaf onze collega Dick Eimers een toelichting op de architectuurkeuzen. Tot slot verzorgden Armiek en René een demo over de daadwerkelijke implementatie.

Aftrap ApeldoornJUG, 'Uncle Bob'

Apeldoorn, 6 februari 2019

ApeldoornJUG is een initiatief van Profit4Cloud tezamen met de Belastingdienst, het Kadaster en Luminis Apeldoorn. Om de oprichting van Apeldoorn JUG feestelijk te starten en met een knaller binnen te komen, heeft niemand minder dan Robert C. Martin, alias Uncle Bob, een twee uur durende uiteenzetting gegeven over 'Clean Code'. Met 300 geïnteresseerden in de fraaie kerkzaal in Apeldoorn kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde introductie.

 

Surviving the Cloud Native storm

Hengelo, 11 oktober 2018

Met en bij onze opdrachtgever Thales in Hengelo organiseerden we op 11 oktober 2018 een mini-conferentie met als thema 'Surviving the Cloud Native storm'. Sprekers deze avond waren Daniël van Gils van Thales en Dick Eimers van Profit4Cloud. Collega Dick Eimers, Managing Consultant, sprak tijdens deze sessie over de 'Current State and Future of Cloud'. Voor een gehoor van 80 aanwezigen werd het een mooie en coöperatieve avond.

DevOps kickstarter: van idee tot productie op Azure binnen minuten

Amsterdam, 22 mei 2018

Op 22 mei 2018 heeft onze collega René Vermijs, Azure Cloud Solution Architect, ons tijdens zijn presentatie 'DevOps Kickstarter: From Idea to Production on Azure in Minutes' laten zien hoe je razendsnel kunt ontwikkelen met/op Azure door gebruik te maken van VSTS (Azure DevOps: Azure Pipelines, Azure Artifacts, Azure Repos). Voor een gehoor van ongeveer 35 geïnteresseerden heeft hij middels theorie en een aantal demo's ons meegenomen in de mogelijkheden van Microsoft's Azure.

Serverless API’s on AWS

Amsterdam, 18 januari 2018

Tijdens de Tech Update 'Serverless APIs on AWS' heeft onze collega Dick Eimers, Managing Consultant, tijdens een stormachtige avond een groep van ongeveer 30 geïnteresseerden laten zien hoe we API's kunnen ontwerpen waar gebruikers blij van worden en hoe we deze kunnen deployen op Amazon's Cloud (Amazon Web Services).

Many ways to run Java on Google Cloud

Amsterdam, 28 juni 2017

De allereerste Tech Update van en door Profit4Cloud ging over Google Cloud. Tijdens deze avond heeft onze collega Dick Eimers, Managing Consultant, ons meegenomen in zijn verhaal met als titel 'Many ways to run Java on Google's Cloud Platform'. Zie de video hiernaast voor een impressie.