Casus: Cyber-security start-up

Cyber-security start-up

Stack: Python, Java, AWS

Ontwikkeling van een klantenportaal voor security-meldingen en voor ondersteuning om (nieuwe) klanten aan te sluiten.

Door: Dick Eimers, CTO van Profit4Cloud

Dit project is uitgevoerd voor een Nederlandse cyber-security start-up die begin 2020 is opgericht. Zij heeft een propositie waarmee op basis van een abonnementsmodel het MKB wordt ontzorgd op het gebied van cyberveiligheid. Dit gebeurt onder meer door actieve monitoring van systemen en incident respons.

Wij hebben voor deze opdrachtgever een klantenportaal ontwikkeld dat inzicht geeft in security-meldingen en dat het proces ondersteunt om (nieuwe) klanten aan te sluiten. Hiervoor is het van belang de gegevens die nodig zijn voor de genoemde monitoring en response compleet te krijgen en de klanten te voorzien van de juiste software.

Het klantenportaal met bijbehorend services-landschap is ontwikkeld op basis van AWS waarbij gebruik is gemaakt van verschillende “serverless” services. Hierdoor is het mogelijk dat de oplossing zowel qua capaciteit als kosten mee kan schalen met het succes van de onderneming.

Overige technische kenmerken:

Het gebruik van Infrastructure-as-Code middels Terraform maakt het mogelijk om omgevingen reproduceerbaar van ontwikkeling tot productie te brengen.

Voor authenticatie van gebruikers van de applicatie wordt gebruik gemaakt van een OpenID Connect, een open-standaard en decentraal authenticatieprotocol.

[post-meta]

Dick Eimers